Kerang Bakar Tetap Gebu, Mudah Masak Guna Pemanggang Ajaib

Kerang Bakar Tetap Gebu, Mudah Masak Guna Pemanggang Ajaib

Begini cara saya masak kerang bakar dalam pemanggang ajaib. Cara ini buatkan isi kerang tetap gebu gebas dan rasa meletus-letus ketika di kunyah dalam mulut. Kerang ini saya beli dengan sorang akak yang meniaga di Meru ini. Setiap kali ada kerang ke lala akak ni akak whatsapp saya. Akak ni jual harga kerang sekilo RM10. … Read more

Cerita hari minggu

Inilah hasilnya yang tak seberapa itew. Malas betul hendak memasak. en Yem pula tak sihat. Teringat dalam peti peti beku ada ikan siakap. Lamanya tak masak ikan stim. Terkenang2 keenakannya. Hari minggu itu, aku pun ambil kesempatan memasak siakap stim versi resipi internet yang pernah aku buat… boleh tahan gak rasanya. Kalau ada sesapa nak … Read more

Resipi coleslaw yang dijanjikan

Pix original Satu lagi project main2 aku dengan photoshop..kata en Yem ada ala2 teknik ‘high pass’. Masalahnya aku main hentam je..tetiba jadi macam nih..huhuhu. Seperti yang dijanjikan ini resipi membuat coleslaw itu: (Sukatan ini aku agak2 sendiri. Nanti pandai2lah kome mengubahnya ya) 1. Hiris kobis dan lobak halus sampai dapat satu mangkuk2. Masukkan mayonis (guna … Read more

Coleslaw ku Yummyyyy

Coleslaw pujaan hatiku..bak kata Intan dari restoran KFnet Poskan saja entri bergambar. Resipi ini dijamin sedap. Cuma aku sangat-sangat terlupa aku mengambil resipinya dari laman mana. Gambar dulu ya, resipinya esok malam. Dah mengantuks tahap cipan nih. Huhuhu…signatur pun tak larat letak dah…zzzzz ┬áResepi coleslaw yang dijanjikan

Hobi baru yang menggetarkan jiwa en Yem

Nilah sup campur aku yang simple giler… konon nak berdietlah. Lepas nih akan ada lagi resipi2 simple untuk dipraktikkan dan di simpan untuk kegunaan aku sendirik. Sup sayur campur Bahan-bahan (ikut citarasa):Fish cakeFish ballSedikit lobakSedikit cendawan tiramSedikit tomato Cara buat:1. Masukkan 11/2 mangkuk air ke dalam periuk.2. Masukkan bawang putih (diketuk halus), serbuk maggi perasa … Read more