sharifah-hanim

Road Tour Kecergasan Bersama Sharifah Hanim

Sharifah Hanim ini, jurulatih kecergasan yang terkenal di negara ini. Saya kongsikan pengalaman menarik bersama kak Sharifah Hanim yang amat manis dan ceria orangnya.

5hb Mac 2011 lalu, sempat aku ikuti program Road Tour Kecergasan bersama pakar aerobik terkenal di Malaysia Sharifah Hanim.

Semangat juang kak Hanim untuk memperjuangkan senamrobik yang baik untuk kesihatan jantung, tidak pernah berkurangan. Semakin hari semakin berkobar-kobar.

Road Tour di Puchong adalah yang pertama, menurut penganjur bersamanya Kak Maizatul dari Rich Learning Sdn Bhd, siri jelajah kecergasan ini akan menjengah Terengganu dan Kelantan minggu hadapan, kemudian ke Sabah dan Sarawak dan beberapa tempat lain seperti Melaka dan Johor.

Pengalaman sehari berbengkel cukup menarik, peserta akan belajar macam mana cara-cara untuk mendengar rentak lagu, menghasilkan rekatari aerobik, belajar menjadi jurulatih aerobik serta menjana pendapatan menerusinya.

Berbengkel Dengan Sharifah Hanim

Wah! Menarikkan…sepanjang berbengkel tak perlu malu-malu ya…kalau rasa hendak menari, menarilah dengan sepenuh hati. Belajarlah mendengar rentak lagu dengan penuh jiwa. Pasti sepanjang hari itu, anda akan melalui satu pengalaman yang menarik sekali.

Ternyata kak Hanim memang sifu yang best dan pandai mengambil hati dan buat kami semua terpukau!

Walaupun aku hanya sempat cover separuh jalan, lepas ini ada satu lagi peluang di Johor. Jika tiada aral melintang, insyaallah sampailah aku ke Johor nanti. Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai siri jelajah Sharifah Hanim ini bolehlah layari blog Sharifah Hanim. Ada nama MW dicatatkan sekali…hehehe…thanks kak Hanim.

Perkara baik, insyaallah akan dipermudahkan jalan olehNya.

PS: Belum sah kalau tak ada gambar aku dengan kak Hanim. hehehe…kesibukan waktu bekerja membuatkan aku tak berkesempatan nak upload dan touch up gambar yang satu itu..insyaallah, akan menjengah juga di dalam laman sesawang ini.

Baca : Red carpet wedding Datuk Lee Chong Wei

Momen Kenangan Bersama Team Bengkel Senaman

sharifah-hanim
Group 2 yang sporting, kiranya group angkat aku pada hari itu. Rata-rata daripada peserta dalam ni memang dah expert dalam bab-bab mengaerobikkan diri. Paling kanan itu Ayu namanya, dia buat busines kek kalau tak silap aku. Yang baju biru turquoise bercardigan hitam itu tukang angkat besi.. jangan main-main dengan dia ni..sebelah ayu tu tokey spa dan butik andaman di Nilai. So, sapa-sapa nak kawen boleh cari dia. .paling aku ingat yang baju merah tu.. namanya Jenny. Dalam bengkel itu, dialah paling aktif dan lincah..best tengok setiap kali dia buat movement..chantekss! Pix ini perlu dikredit kepada http://sharifahhanim.blogspot.com/
Sekali tukang angkat besi dah pegang tangan maklah..takutnya. Walaupun surirumah dan bergelar ibu, dedikasinya terhadap sukan angkat berat tak pernah terpadam. Katanya sekarang ini sedang ligat berlatih. Tapi sayang, aku terlupa namanya…nanti bila dah ada fb tolong ingatkan saya ya!
sharifah-hanim
Sebelum memulakan kelas, badan kasi panas dulu. Kelakar… aku tak tahu nak buat apa sebenarnya. Apa yang Ayu buat aku ikut..dia gelek ke kiri aku pun gelek sama ke kiri. Cuma step aku je berterabur…hahaha…

Disclaimer : Catatan ini bertarikh 8 Mac 2011

Follow fanpage saya : Netty Ah Hiyer Tulis

2 Comments

  1. Fadhilah Maarif March 10, 2011
  2. netty March 12, 2011

Leave a Reply

error: Content is protected !!