shah-rukh-khan

Penangan Shah Rukh Khan Di Zaman Belajar

Ini semua gara-gara melayan lakonan pelakon hindustan kegemaran sejak dari zaman belajar UiTM lagi. Saya masih ingat penangan awal, Shah Rukh Khan dalam hidup saya cukup membuatkan saya tergila-gila hampir separuh jiwa melayang terkenangkannya.

Bersama-sama teman satu dorm di bilik 105, Seroja 3, kami memasang CD Dil To Pagal Hai. Lupa seketika tugasan belajar yang memeningkan kepala.
 
Sejak itu, saya terus jatuh cinta. Mencari CD lakonannya di Mydin Klang. Tak cukup dengan CD saya beli pula kaset supaya saya boleh layan perasaan sambil membaca buku baik di rumah mahupun di asrama. (Saya kira, buku yang membaca saya). 
 
Walaupun sudah beranak tiga, saya masih suka dengan lakonannya yang romantis dan memukau perasaan itu. Saya juga membaca setiap cerita-cerita tentang dirinya.

Baca : Syukurlah dapat sampai rumah dengan selamat

shah-rukh-khan

Shah Rukh Khan Menjejak Cinta Sejati

Bagaimana Shah Rukh menjejak kekasihnya semata-mata untuk menyatakan cinta. Dan akhirnya, dirinya diterima oleh keluarga kekasihnya yang kini menjadi isteri, Gauri.
 
Barangkali susah senang mengorat isteri itulah yang menjadikan babak romantis Shah Rukh dan pasangan pelakon wanita sentiasa menjadi.

Penulis juga begitu, perlu melalui susah senangnya hidup barulah dia dapat melahirkan penulisan yang menyentuh hati.
 
Sayangnya semakin saya dimamah usia, CD-CD lakonan Shah Rukh yang berlambak itupun turut sama dimamah waktu.

Sebahagian besar habis dikerjakan anak-anak yang ketika itu sedang membesar. Tak mengapalah bukan rezeki saya.

Lagipun saya percaya setiap sesuatu yang hilang, andai kita redha Allah akan menggantikan kita dengan sesuatu yang lebih baik lagi.

Disclaimer : Catatan ini bertarikh 11 Oktober 2013

Follow fanpage saya : Netty Ah Hiyer Tulis

Tags:

2 Comments

  1. Naroswati Naib October 11, 2013
  2. Unknown October 12, 2013

Leave a Reply

error: Content is protected !!