klinik kulit shah alam

Klinik Kulit Shah Alam Proven Rawat Muka ‘Breakout’ Disebabkan Jerawat (2024)

Klinik Kulit Shah Alam rawat muka breakout disebabkan jerawat | Jerawat ini walau tumbuh seketul di wajah pun dah rasa lemas.

Inikan sampai menyebabkan breakout. Bagi sesetengah jenis kulit wajah, boleh terjadinya masalah breakout yang menyebabkan jerawat penuh di muka.

Kalau keluar seketul dua kemudian hilang, bolehlah menarik nafas lega.

Macam mana jika payah nak hilang. Lama kelamaan akan meninggalkan kesan parut di muka. Lopak parut jerawat yang berkekalan inilah sudahnya menghilangkan seri wajah.

Kalau tak nak lama-lama menjadi parah, bantuan di klinik aesthetic tetaplah menjadi pilihan untuk anda mencuba rawatan muka breakout ini. Realitinya, sangatlah tidak selesa jika kulit wajah ada jerawat ini sebenarnya.

Gatal merenyam jadinya. Sekejap-sekejap rasa nak picit.. haa tu yang jadi berparut teruk.

Apa itu ‘breakout’ sebenarnya?

Bila kulit yang bermasalah mempunyai kelenjar minyak yang banyak sehingga menyebabkan kegatalan kulit langsung dipenuhi jerawat atau bintik kemerahan.

Jerawat ini terjadi apabila folikel rambut atau liang tersumbat dengan sel kulit mati, sebum atau minyak dan mungkin bakteria. Kandungan pori kemudiannya memenuhi permukaan kulit, mengakibatkan whitehead dan blackhead, atau bermacam jenis jerawat yang lain.

Antara jenis jerawat yang berkemungkinan terjadi apabila wajah mengalami breakout :

Blackheads – ringan
Whiteheads – ringan
Popules & pustules – ringan
Cysts & nodules – teruk

Sesetengah jenis jerawat yang ringan, anda boleh merawatnya dengan hanya rutin pembersihan yang betul, penggunaan produk pembersih dan perawatan yang betul.

Jerawat yang ada di muka sendiri pun bukan boleh sebarangan dipicit-picit. Kalau tak tahu teknik yang betul akan menyebabkan parut pada wajah.

Namun, perawatan wajah breakout yang teruk tidak boleh anda rawat dengan sendiri. Anda tetap memerlukan bantuan professional iaitu pakar dermatologi untuk menghilangkannya dan mengembalikan wajah seperti sediakala.

Baca juga : Cara selesakan diri pakai cermin mata multifocal

Breakout Boleh Punca Parut Jerawat

Sebagaimana yang dikongsikan klinik kulit Shah Alam, Klinik Dr Bazilah, “breakout boleh menyebabkan parut jerawat. Parut ini mengambil masa yang lama untuk mengembalikan kolagen pada wajah. Jelas, parut jerawat inilah yang menyebabkan kekurangan kolagen di bahagian bermasalah.

Sebab itulah, perlunya melakukan rawatan yang boleh merangsang semula kolagen kulit. Ada kaedah rawatan yang sesuai akan dilakukan oleh doktor di klinik. Dan konsultasi juga akan dilakukan sebelum rawatan.”

Dapatkan Rawatan Kulit Wajah Di Klinik Kulit Shah Alam

Mencari klinik kulit Shah Alam yang dipercayai dan miliki kredibiliti dari segi perawatan dan perkhidmatan akan menemukan anda dengan Klinik Dr Bazilah.

Klinik aesthetic Shah Alam, Klinik Dr Bazilah ini merupakan pengamal kesihatan bertauliah dan berlesen di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia.

Klinik kulit Shah Alam ini menawarkan rawatan daripada penyakit biasa kepada masalah kulit dan rambut. Tentunya perkhidmatan dekat klinik pakar kulit eczema Shah Alam yang diberikan ini antara yang terbaik dan mendapat ribuan maklumbalas yang positif daripada para pelanggan.

klinik kulit shah alam
Barisan doktor yang bertugas di Klinik Dr Bazilah

Senarai Lokasi Klinik Kulit Terbaik Di Lembah Klang

Bukan saja beroperasi di Shah Alam, malah ada cawangan di Bangi dan Kuala Lumpur. Ini info Klinik Dr Bazilah dengan alamat lengkap dan nombor telefon untuk anda hubungi.

Emel : klinikdrbazilah@gmail.com

Klinik Dr Bazilah Kuala Lumpur

(Klinik Kulit / Aesthetik / Rambut / Jerawat / Jeragat)
Alamat : Unit A1-10, Level 1 Puncak Sentul, 8, Jalan Sentul Pasar, 51000 Kuala Lumpur.
No Tel : 013-817 7005
Website : https://www.klinikdrbazilah.com/klinik-kulit-kuala-lumpur

Klinik Dr Bazilah Bangi

Alamat : C-10-G, Plaza Paragon Point, Jalan Medan Pusat Bandar 5, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi,
43650, Selangor Darul Ehsan.
Phone : 03-8922 9681 / 0111-590 5931

Klinik Dr Bazilah Shah Alam

Alamat Klinik Dr Bazilah Shah Alam : R-02-01, Emira, Jalan Akuatik A13/64A, Seksyen 13, Shah Alam, 40100, Selangor.
Phone : 03 5035 7359
Website : https://www.klinikdrbazilah.com/klinik-kulit-shah-alam

klinik kulit shah alam

Rawatan Di Klinik Dr Bazilah

Selain rawatan kulit wajah, klinik aesthetic yang ada di Bangi, dan Klinik Kulit Shah Alam malah Kuala lumpur ini juga menawarkan perkhidmatan rawatan lain kepada pelanggannya. Antara rawatan yang diberikan di Klinik Dr Bazilah :

Rawatan jerawat – komedo, jerawat pustular, jerawat excoriee, jerawat kulat, jerawat kistik, pengelupasan kimia dan kulit berjerawat.
Alergik
Aesthetic
Parut jerawat
Pigmentasi kulit – melasma, jeragat, keratosis seborrheic, bintik hitam.
Fungal
• Membantu, mengatasi dan mengurangkan masalah kulit ekzema
Membuang bulu
Pembedahan minor – membuang skin tag di klinik kulit shah alam, bangi, kuala lumpur
Psoriasis
Rawatan rambut gugur – Alopecia aerata, telogen effluvium, rambut gugur selepas bersalin, alopecia androgenetik, semburan rambut minoxidil, keguguran rambut corak lelaki, keguguran rambut corak wanita, rawatan pertumbuhan semula rambut.
Sexual transmitted disease – Syphillis, herpes infection, gonorrhea, chlamydia

Baca juga : rawat penyakit kayap mak guna ubat Acyclovir

klinik kulit shah alam

Pengalaman Doktor Di Klinik Dr Bazilah Rawat Jerawat Pasir Di Wajah

Jerawat pasir atau Comedonal Acne boleh juga terjadi disebabkan ‘skincare’ atau produk penjagaan wajah. Tidak semua kulit wajah sesuai menggunakan oil based skincare.

Terutama kulit wajah jenis mudah berjerawat atau miliki jenis kulit kombinasi.

Sememangnya tidak digalakkan membersih dengan face oil ini. Penggunaan produk yang tidak tepat menyumbatkan pori wajah. Untuk menghilangkan jerawat pasir ini pun ambil masa berbulan-bulan.

Menurut doktor yang juga ada klinik aesthetic KL ini, jika membuat rawatan tetapi masih menggunakan produk skincare yang salah, Comedonal Acne tetap tidak hilang.

klinik dr bazilah

Sebab itu pentingnya, memahami rejim penjagaan kulit wajah sendiri. Malah dalam proses perawatan juga akan mengalami pengelupasan kulit.

Malah selepas perawatan juga, kulit wajah boleh mengalami breakout. Ini kerana, semasa proses purging untuk menghilangkan jerawat pasir, kulit akan melalui fasa merah atau bernanah.

Jika kulit wajah berjerawat, sebaiknya :

• gunakan produk non comedogenic.
elakkan krim pelembap yang sangat lembap untuk kulit dehidrasi.
• gunakan pelembap jenis gel atau bebas minyak.

Info Klinik Aesthetic Shah Alam – Bangi – Kuala Lumpur Dr Bazilah

Anda yang mahu membuat tempahan rawatan atau mendapatkan sebarang pertanyaan mengenai promosi dan perawatan, boleh DM/Call/Whatsapp Klinik Dr Bazilah :

Whatsapp :
+6019-6571563

Atau click link ni http://temujanjidrbazilah.wasap.my/

Website :
www.klinikdrbazilah.com

Facebook :
klinikdrbazilah

Instagram :
@klinikdrbazilah

Email : klinikdrbazilah@gmail.com

Waktu Operasi Klinik : 10.00 am – 6.00pm

Read More

Tags:

2 Comments

  1. Sofian November 27, 2022

Leave a Reply

error: Content is protected !!