Rimba cintaku

Lagu rimba cintaku nyanyian kumpulan Medicine berkumandang di radio KLfm 96.7. Aku terkenang zaman kecilku dalam darjah tiga, sekitar pertengahan tahun 1980-an. Lagu tu glamer betul waktu tuh..siap ada satu majalah kartun buat siri bergambar untuk lagu tuh..tak silap aku majalah gelihati.

Bila dah tua2 dengar balik lagu nih..baru terasa betapa bestnya lagu nih. Penuh dengan unsur romantis gitu..dan ada sikit seksi. Wah! Serius ini pandangan aku ok..Apa aku buat sorang2 dalam kereta ini.

Macam inilah rutin aku. Malam baru dapat balik ke rumah. Sekarang ini pun tengah tunggu en Yem membeli cd. Duduk dalam kereta tak tahu nak buat apa..so apa lagi..blogginglah kerja aku. Sambil2 itu aku tengah survey2 kedai online yang jual kain lycra murah. Manalah tahu boleh dapat semeter RM15..Wah! kira cantik tuh..boleh aku buat baju. Cuma sekarang ini aku perlukan masa untuk mengembalikan berat badan ke bentuk badan sebelum bersalin anak kedua.

Lepas bersalinkan Zarif, naiknya menjadi2. Aku perlukan motivasi yang cukup mantap untuk membuatkan berat badan aku turun bawah 50kg. Aku terkejut betul semalam. Berkesempatan timbang berat badan dekat spa Slimlife Heaven..hehe sorry Catherine, saya curi2 naik atas penimbang masa wat assignment..Sekali berat aku sudah mencecah 58kg. Grrrrr..aku dah tahap OBESSSS..

Tak pe..aku akan kuatkan semangat. Chaiyok! Moga aku berjaya. Rimba cintaku akan terus menjadi nyanyian terindah aku buat masa2 terdekat ini. Moga aku terus bersemangat!

Leave a Reply

error: Content is protected !!