Mirza dan Ultraman

Pembukaan cerita; pix aku ngan Zarif. Waktu nih Hari Keluarga Karangkraf di Sunway Lagoon. Umur Zarif pun baru 4 bulan. Waktu kecil2 dulu Zarif memang bulat budaknya.
Mirza waktu kecil (umurnya setahun lebih). Masa nih kitaorang baru jer beli rumah dan duduk rumah sekarang nih d Taman Sri Putri, Meru dalam 3 bulan.
Ipod dan Mirza tak boleh dipisahkan.
Waktu ini Mirza masih belum kenal sangat dengan Ultraman sebab hobinya waktu itu bermain dengan ‘bajak korek’
Mirza semakin ‘die hard fan’ ngan ultraman. Sabtu lepas bawa dia jenjalan ke toy r’ us One Utama. Dia tak mahu ke tempat lain, trus tuju rak2 permainan Ultraman. Seb baik sebelum tuh dah belikan dia Ultraman Seven yang berharga RM16.90 (mahal gak tuh). Sampai kat satu kotak permainan ada bermacam2 jenis ultraman. Aku saja nak tanya dia ini ultraman apa. Terkejut? sebab dia boleh cam semua nama2 ultraman tu dengan betul….hmmm…tapi nama ultramanlah pula yang diingatnya..huhuhu..

Rupanya ultraman ada banyak jenis: ada nexus, mebius, taro, dyna, cosmos, gaia, seven, ace dan macam2 lagi…semua ini aku tahu pun sebab mirza yang sedarkan aku…. selama ni aku dok bayangkan ultraman itu satu sajalah bentuknya…har..har..har..

Bersambung…

Tags:

Leave a Reply

error: Content is protected !!